معاون شهردار مشهد مقدس: یادمان شهید گمنام بوستان ارم یکی از المان‌های شاخص شهر است + فیلم رئیس کمیسیون ایثارگران شورای اسلامی شهر مشهد: کار فرهنگی بالاتر از ایجاد گلزار شهدا نداریم شهردار مشهد مقدس خبر داد: کلنگ‌زنی و افتتاح ۴۶ پروژه شهری در مشهد طی دهه فجر ۱۴۰۳ بهسازی و رنگ‌آمیزی بیش از ۱۰۰ هزار مبلمان پارکی در استقبال از بهار ۱۴۰۴ درباره شروع حرفه دندان‌سازی در مشهد | زیارت با نیت دندان‌گیر بررسی دغدغه ساکنان بولوار سیدرضی مشهد درباره کوچه‌های بن‌بست نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس: منتظر تشکیل شورای عالی زیارت در دولت هستیم هوای ۱۰ منطقه کلانشهر مشهد امروز آلوده است (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: کمترین میزان رشد بهای بلیت مترو و اتوبوس را تعیین کردیم مشروح مصوبات یکصد و سی‌وششمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس (۱۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو یارانه ۸۰ درصدی شهرداری مشهد به شهروندان روی بلیت اتوبوس و مترو افتتاح فاز نخست استادیوم ۴هزار نفری بوستان بهار مشهد در دهه فجر صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در مشهد (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد: تمدید دوره ششم شورای شهر فرصت بسیار خوبی برای برطرف‌کردن کاستی‌هاست ثبت یک روز آلوده دیگر در کلانشهر مشهد (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در یکصد‌وسی‌وششمین صحن علنی: انقلاب اسلامی آغازگر احیای اندیشه الهی است نگاهی به اتفاقات مشهد در روز‌های منتهی به ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ و بازگشت امام خمینی (ره) به ایران ضوابط پاسخگویی کاربری مسکونی گونه ویژه نیازمند بازآفرینی | خلاصه ضوابط و طرح تفصیلی بازنگری حوزه‌های برنامه‌ریزی هفت‌گانه درباره دردسر‌های وجود درخت مقابل در پارکینگ منازل مسکونی مشهد علوی مقدم: نگاه ما عدالت‌محوری در تمامی رشته‌های ورزشی است ویدئو| نشست اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با شهردار و اعضای شورای شهر مشهد مقدس
سرخط خبرها

شغال‌ها به دام نمی‌افتند! | پاسخ محیط زیست درباره چرایی جولان برخی حیوانات در سطح شهر

  • کد خبر: ۱۴۶۸۶۱
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۲
شغال‌ها به دام نمی‌افتند! | پاسخ محیط زیست درباره چرایی جولان برخی حیوانات در سطح شهر
سرمای منفی ۲۰ درجه سیبری در مشهد، شرایط زیستی متفاوتی را برای خیلی از موجودات زنده علاوه بر انسان‌ها رقم زد. در همین مدت پیامک‌های مردمی زیادی مبنی بر حضور حیوانات وحشی مانند شغال و گرگ برای پیداکردن غذا در مناطق شهری دریافت کردیم. اگرچه حدود دو ماه قبل نیز درباره جولان روباه‌ها در کوه پارک و بوستان کوهسنگی مشهد نوشتیم و در آن گزارش متولیان شهری و زیست محیطی پیشنهاد دوستی مسالمت آمیز با این حیوانات را مطرح کردند، اما در شرایط فعلی و روز‌های سرد مشهد موضوع کمی متفاوت‌تر شده است و علاوه بر روباه‌ها پای حیوانات دیگری نظیر گرگ و شغال نیز به فضا‌های سبز و بوستان‌ها باز شده است.

سیدمهرداد امیر کلالی | شهرآرانیوز، ثابت یکی از اهالی محله کوهسنگی در پیامکی به ستون حرف مردم نوشته است: «در شب‌هایی که مشهد دمای منفی ۱۵ تا منفی ۲۰ درجه را تجربه می‌کرد، چندین قلاده شغال را در نزدیکی محل سکونتمان دیدم و تا چند شب به فرزندانم اجازه ندادم از خانه بیرون بروند تا از آسیب احتمالی جلوگیری کنم. این حیوانات وحشی هستند نباید در شهر بچرخند. چرا نهاد‌های متولی هیچ اقدامی برای جمع آوری آن‌ها انجام نمی‌دهند؟»
صفایی یکی از ساکنان محله سرافرازان نیز در پیامک دیگری برایمان نوشته است: از زمانی که کوه پارک احداث شده است، روباه، شغال و گرگ در محله‌های نزدیک به کوه پارک به وفور دیده می‌شوند. در چند روز اخیر که هوای شهر بسیار سرد شده است، تعدادی از آن‌ها جلو در منازل به دنبال غذا بودند. چرا قبل از اینکه زیستگاه طبیعی این حیوانات را خراب کنند، فکری به حال جایگزین آن نمی‌کنند؟»

غذارسانی در محدوده‌های کوهستانی

برای پیگیری جمع آوری حیوانات وحشی از سطح شهر ابتدا به سراغ شهرداری می‌رویم. معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری مشهد با اشاره به هجوم حیوانات وحشی نظیر گرگ و روباه، در اثر سرمای چند روز اخیر و گرسنگی به داخل محیط شهری (پارک کوهسنگی، کوه پارک، رضاشهر و...) و تماس‌های مکرر شهروندان مبنی بر مشاهده آن‌ها در محدوده‌های یادشده، توضیح می‌دهد: بر اساس قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، جمع آوری حیوانات وحشی در حوزه وظایف اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار دارد.

علی نجفی می‌افزاید: با مکاتبات انجام شده درخواست جمع آوری این گونه‌ها به اداره کل محیط زیست استان ارسال شده و پیشنهاد شده است برای جلوگیری از ورود این حیوانات به داخل محیط شهری غذارسانی به طور مصنوعی در سطح محدوده‌های کوهستانی توسط اداره محیط زیست انجام شود.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری مشهد بیان می‌کند: براساس این قانون باید برای اعزام گروه‌های کنترل، جمع آوری، شکار و یا صید این حیوانات اقدامات لازم انجام شود؛ چرا که حضور این حیوانات در محیط‌های شهری علاوه بر خطرات مختلف برای شهروندان، خطرات جانی زیادی برای کارگران خدمات شهری که شب هنگام مشغول فعالیت هستند نیز دارد.

اجرای طرح جمع آوری از پارک کوهسنگی

در ادامه پیگیری این موضوع و ازآنجاکه به نظر می‌رسد متولی نخست سامان دهی این مشکل شهروندان، سازمان محیط زیست است؛ این موضوع را با مدیر اداره محیط زیست شهرستان مشهد در میان می‌گذاریم. هادی موسی پور درباره اقدامات این دستگاه برای جمع آوری حیوانات وحشی توضیح می‌دهد: اگر شهرداری زباله‌ها را در زمان مشخص جمع آوری کند، حیوانات نیز به مناطق شهری برای تهیه غذا مراجعه نمی‌کنند. وقتی زباله‌ها چندین ساعت بعد از زمان مشخص جمع آوری می‌شوند، طبیعتا حیوانات به راحت‌ترین و نزدیک‌ترین محل برای تهیه غذا مراجعه می‌کنند.

او در پاسخ به این سؤال که چرا هنگامی که برخی پروژه ها، زیستگاه حیوانات را دچار اختلال می‌کنند و اداره محیط زیست ورود نمی‌کند، توضیح می‌دهد: طبق قانون هر پروژه که از اعتبارات دولتی استفاده می‌کند، قبل از شروع به ساخت و تخصیص اعتبار باید تأییدیه محیط زیستی را اخذ کند؛ اما این قانون اجرا نمی‌شود و هنگامی که ۷۰ درصد پروژه پیشرفت می‌کند، متولیان به دنبال اخذ تأییدیه اداره محیط زیست هستند.

شغال‌ها به دام نمی‌افتند!

مدیر اداره محیط زیست شهرستان مشهد درباره اقدامات این اداره برای جمع آوری حیوانات وحشی نیز می‌گوید: تعدادی شغال در پارک کوهسنگی و باغ ملک آباد وجود دارند که طی یک سال گذشته، تله‌هایی برای جمع آوری آن‌ها گذاشته ایم و آن‌ها نیز باتوجه به اینکه در شهر حضور دارند، حیوانات باهوشی هستند و به راحتی در دام نمی‌افتند.
موسی پور ادامه می‌دهد: چند روز پیش دو گروه همراه با قفس و دو سلاح بیهوشی، تمام پارک کوهسنگی را برای به دام انداختن شغال جست وجو کردیم، اما یک مورد هم پیدا نشد. تعدادی محل لانه گذاری شغال در پارک کوهسنگی شناسایی شده است که با همکاری با اداره حیات وحش اداره کل محیط زیست استان، قرار است طی پروتکلی این حیوانات جمع آوری شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->